8 personen
eenvoudig
15 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht, klein gerecht/amuse
recepten Zalmamuse met sesam en soja

Zalmamuse met sesam en soja

ingrediënten


15 min
8 personen
8 blaadjes rode sla
8 blaadjes eikenbladsla
426 gram roze zalm
1 eetlepel sherry
2 eetlepels ketjap manis
2 eetlepels sojasaus
1 lente-/bosui
1 gemberwortel
2 eetlepels sesamzaad

benodigdheden

8 amuseglaasjes

8 amuselepels

8 kleine schaaltjes

  • 1 Rooster het sesamzaad in een droge hete koekenpan goudbruin.
  • 2 Meng gember, de helft van de bosui, de soja en de sherry door de zalm.
  • 3 Scheur de sla iets kleiner. Leg een beetje sla in de schaaltjes.
  • 4 Verdeel daarover de zalm. Strooi er sesamzaad en bosui over.

wijnadvies

Vanwege het wat Oriëntaalse karakter is Nieuw-Zeelandse Sauvignon Blanc van Sea Breeze erg aan te bevelen. Maar Chardonnay van Gamma of Danie de Wet zeggen ook ‘ja’ tegen deze amuse met sesam en soja.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 90 kcal
vet 3 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 2 gram
eiwit 12 gram
recalls Daily Chef andijvie stamppot met gehaktballetjes,Bio hapje appel perzik banaan 6+, Chefaid nylon bakspatel, Brabantse Metworst, Lay’s Oven Baked Roasted Paprika, Verstegen, Davitamon, M&M, Chio Mix bekijk hier