4 personen
gemiddeld
30 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Zalmballetjes met sesamdip

Zalmballetjes met sesamdip

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sesamolie

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter mayonaise
frituurolie

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

8 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels oestersaus

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels koriander

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gemberwortel

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

400 gram roze zalm

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Meng de zalm met de sjalot, gember, koriander, oestersaus, 2 eetlepels bloem, zout en peper tot een dikke massa.
  • 2 Zet 3 diepe borden naast elkaar. Kluts de eieren in 1 bord, schep in het tweede bord 6 eetlepels bloem en strooi het paneermeel in het derde bord.
  • 3 Verhit de frituurolie tot 180ºC. Rol balletjes van het vismengsel en haal ze door de bloem, ei en paneermeel.
  • 4 Frituur de zalmballetjes in de olie goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier. Meng voor de sesamdip de mayonaise met de sesamolie en de sojasaus. Serveer de balletjes met de dip.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté