gemiddeld
30 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Zalmbeignets met sesam

Zalmbeignets met sesam

ingrediënten


30 min
arachideolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel olie
ei

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter mineraalwater met koolzuur

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter bier

dit product is niet beschikbaar

50 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

250 gram zalmfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Snijd de zalmfilet in 8 gelijke stukken en dep goed droog. Bestrooi met zout en peper.
  • 2 Maak een beslag van de bloem met wat zout en het bier of water. Klop het ei en 1 theelepel olie erdoorheen. Roer er tenslotte het sesamzaad door en laat het beslag even staan.
  • 3 Verhit een laagje arachideolie in een hoge pan tot 180ºC. Schep de stukken vis een voor een door het beslag en frituur kort in de hete olie tot de beignets goudbruin zijn.
  • 4 Laat kort uitlekken op keukenpapier en serveer direct. Lekker met chilisaus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté