4 personen
eenvoudig
15 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht
home recepten Zalmbonbons

Zalmbonbons

ingrediënten


15 min
4 personen
4 tapastoastjes zeezout-olijf
50 gram zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

2 takjes dille

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

100 gram verse roomkaas

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

fijne rasp

vershoudfolie

  • 1 Schep de roomkaas in een kleine kom. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil fijn boven de roomkaas. Snijd 1 takje dille fijn. Prak de dille door de roomkaas en breng de roomkaas op smaak met zout en peper.
  • 2 Verdeel de plakjes zalmfilet over 4 vellen vershoudfolie en leg ze naast elkaar. Schep de roomkaas op de zalmfilet. Vouw elk stuk folie met de zalmfilet en roomkaas tot een balletje dicht. Leg de zalmbonbons tot gebruik in de koelkast.
  • 3 Verwijder voor serveren de folie en leg elke zalmbonbon op een toastje. Garneer met een dilletopje en bestrooi met versgemalen peper naar smaak.

bereidingstip

Geen liefhebber van zalm? Neem carpaccio of fricandeau.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 105 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 4 gram