4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, klein gerecht
recepten Zalmburger met avocado

Zalmburger met avocado

ingredi├źnten


20 min
4 personen
2 avocado's

dit product is niet beschikbaar

75 gram veldsla

dit product is niet beschikbaar

4 ronde harde broodjes

dit product is niet beschikbaar

olijfolie

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter zure room

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels dille

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels bieslook

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

500 gram zalmfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

  • 1 Maal de zalm circa 5 seconden in de keukenmachine. Voeg de bloem, kerrie, de helft van de bieslook, zout en peper toe en maal nog een keer 5 seconden. Vorm met vochtige handen 4 zalmburgers ervan. Zet even afgedekt in de diepvries zodat ze iets steviger worden. Verwarm de ovengrill voor.
  • 2 Meng de rest van de bieslook met de zure room. Breng op smaak met zout en peper. Bestrijk de zalmburgers met olijfolie. Leg ze naast elkaar op een bakplaat en rooster in 5-8 minuten per kant goudbruin en bijna gaar.
  • 3 Besprenkel de snijkant van de broodjes met olijfolie en leg de laatste 5 minuten erbij op de bakplaat.
  • 4 Bestrijk de onderste helften van de broodjes met een beetje saus. Verdeel de sla erover en leg de zalmburgers erop. Maak af met de avocado en rest van de saus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 680 kcal
vet 47 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 29 gram
eiwit 33 gram