- 1 Schaaf de wortel in lange linten en kook 4-5 minuten. Giet af en laat uitlekken.
- 2 Rasp 1 eetlepel van de schil van de citroen en 1 eetlepel van de sinaasappel. Verwijder de rest van de schil, snijd de partjes uit de vliesjes en gebruik ze als garnering.
- 3 Meng de citroen- en sinaasappelrasp met de ui, knoflook, peterselie, kappertjes en 2 eetlepels olijfolie tot een tapenade.
- 4 Bestrooi de zalmfilet met zout en peper. Verhit de rest van de olijfolie en de boter en bak hierin de zalm in circa 2 minuten per kant goudbruin.
- 5 Verwarm intussen de wortellinten afgedekt 2 minuten in de magnetron op 800 watt of verwarm ze in een vergiet boven een pan kokend water.
- 6 Verdeel de wortel over de borden, leg de zalm erop en verdeel de tapenade erover. Garneer met sinaasappel en citroen. Lekker met gebakken krieltjes.