1 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Zalmfilet met spinazie en couscous

Zalmfilet met spinazie en couscous

ingrediënten


30 min
1 personen
200 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 snufje gedroogde rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

1 takje rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

100 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

1 zalmfilet

dit product is niet beschikbaar

groentebouillonblokje

dit product is niet beschikbaar

75 gram couscous

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking met kokend water en het bouillonblokje.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg de vis met de tomaatjes eromheen in een ovenschaal. Bestrooi met de rozemarijn, knoflook, zout en peper. Bedruppel met de olie en bak de vis in de oven in circa 15 minuten gaar.
  • 3 Schep intussen de warme couscous in een schaal om met de spinazie en pijnboompitten. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met de geroosterde zalm en tomaatjes en giet het vocht uit de ovenschaal erover.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 965 kcal
vet 52 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 70 gram
eiwit 50 gram