4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Zalmkoekjes met noedels en grapefruit

Zalmkoekjes met noedels en grapefruit

ingrediënten


35 min
4 personen
2 grapefruits

dit product is niet beschikbaar

2 rode grapefruits

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels Japanse rijstazijn

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels Thaise vissaus

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

120 milliliter zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

300 gram rijstmie

dit product is niet beschikbaar

300 gram noedels

dit product is niet beschikbaar

10 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

4 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

rode peper

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels gember

dit product is niet beschikbaar

1 blik roze zalm

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels cashewnoten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

  • 1 Bereid de noedels. Verhit intussen 3 eetlepels zonnebloemolie in een grote koekenpan. Bestrooi de zalmkoekjes met de bloem en bak ze vervolgens aan beide kanten goudbruin.
  • 2 Verhit de rest van de olie en bak hierin de noedels met de vissaus, sojasaus en rijstazijn. Schep de rest van de koriander erdoor.
  • 3 Schil de grapefruits dik en snijd de partjes uit de vliesjes. Verdeel de noedels in 4 porties en leg als een nestje op elk bord.
  • 4 Bestrooi met de cashewnoten en de rest van de bosui. Leg de zalmkoekjes en partjes grapefruit erop en serveer direct.

bereidingstip

Gebruik voor dit recept krab uit blik in plaats van zalm.

wijnadvies

Zuydpunt Chenin Viognier is zowel zacht als aromatisch bij de oosterse smaken van deze zalmkoekjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 890 kcal
vet 51 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 63 gram
eiwit 40 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté