eenvoudig
15 min.
lunch, tussendoortje, klein gerecht/snack, klein gerecht, brunch
home recepten Zalmmuffins met broccoli

Zalmmuffins met broccoli

ingrediënten


15 min
250 gram gerookte zalm

dit product is niet beschikbaar

250 gram broccoli

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels gedroogde dille

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepels verse dille
200 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

200 gram volkorenmeel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

muffinvorm

8 papieren cupcakevormpjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Meng de bloem met het bakpoeder.
  • 2 Klop de eieren los met de melk en voeg de dille, boter en naar smaak peper toe. Mix tot een glad beslag.
  • 3 Schep de broccoli en zalm erdoor. Vul 8 holtes van de muffinvorm helemaal met het beslag en druk een beetje aan.
  • 4 Bak de zalmmuffins in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

bereidingstip

Vervang in dit recept de zalm door gerookte forel of makreel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 240 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 14 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté