4 personen
gemiddeld
30 min.
lunch, brunch, voorgerecht, ontbijt
recepten Zalmnestjes met krokante eieren

Zalmnestjes met krokante eieren

ingrediënten


30 min
4 personen
1 eetlepel verse bieslook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

200 gram gerookte zalm

dit product is niet beschikbaar

75 gram veldsla

dit product is niet beschikbaar

75 gram jonge bladsla

dit product is niet beschikbaar

1 eiwit

dit product is niet beschikbaar

50 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

frituurolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

2 sneeën witbrood

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de eieren 4 minuten en laat ze daarna 'schrikken' door er koud water over te gieten.
  • 2 Pel ze en leg ze op een stuk keukenpapier of een schone doek.
  • 3 Meng de ingrediënten voor de dressing en voeg er zout en peper aan toe.
  • 4 Meng het witbroodkruim met het sesamzaad en peper. Verhit de frituurolie tot 180°C.
  • 5 Rol de eieren door de bloem en zorg dat ze goed bedekt zijn. Haal ze daarna door het eiwit en rol ze door het broodkruim. Het hele ei moet goed bedekt zijn.
  • 6 Frituur ze met behulp van een schuimspaan 3 minuten. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • 7 Verdeel de sla over 4 borden. Sprenkel de dressing erover. Leg de zalm als een nestje in het midden van de sla en zet de eieren erin.

bereidingstip

Lekker met geroosterd brood.

wijnadvies

Bij de nestjes smaakt Arthur Metz Pinot Blanc heel goed. Wie liever een wat drogere en knapperigere witte wijn blieft, schenkt Jean Sablenay, Qué Mas, Indomita of de biologische Gamma Sauvignon Blanc.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 435 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 23 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip