4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Zalmpakketje met tomaat en mascarpone

Zalmpakketje met tomaat en mascarpone

ingrediënten


20 min
4 personen
1 takje basilicum

dit product is niet beschikbaar

100 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

4 zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

125 gram cherrytomaatjes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

barbecue

4 grote vellen aluminiumfolie

  • 1 Steek de barbecue aan. Halveer de tomaatjes. Snipper de sjalot fijn.
  • 2 Vouw de vellen aluminiumfolie dubbel en verdeel de sjalot en tomaatjes steeds over 1 helft van elk vel. Leg de zalmfilets erop. Breng op smaak met zout en peper. Vouw de onbelegde helft van elk vel folie over de vulling en vouw de zijkanten dicht met een dubbele vouw, zodat er geen vocht of stoom kan ontsnappen. Schenk de wijn in de pakketjes en vouw de laatste zijde dicht.
  • 3 Roer met een vork de mascarpone los. Hak de basilicum fijn.
  • 4 Bak de pakketjes op de hete barbecue 10 min. tot de zalmfilet net gaar is. Vouw de pakketjes aan tafel open. Schep de mascarpone erin en bestrooi met de basilicum.

bereidingstip

Ook lekker met kabeljauwfilet of kipfilet. Houd voor kipfilet 20 min. op de barbecue aan, zodat de kip helemaal gaar is.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 364 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 27 gram
Terugroepactie | Spar boerenmetworst