4 personen
gemiddeld
15 min.
bijgerecht
home recepten Zalmpakketje met venkel en sinaasappel

Zalmpakketje met venkel en sinaasappel

ingrediënten


15 min
4 personen
2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel venkelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel venkelzaad

dit product is niet beschikbaar

4 jeneverbessen

dit product is niet beschikbaar

4 stukken zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

1 venkelknol

benodigdheden

4 bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg de stukken bakpapier op het werkvlak.
  • 2 Leg steeds in het midden van elk stuk papier een kwart van de fijngesneden venkel en 2 plakjes sinaasappel. Bestrooi met zout en peper.
  • 3 Leg een stuk zalm op de sinaasappel en bestrooi de vis met jeneverbesjes, venkelzaad, zout en peper. Besprenkel met olijfolie, vouw het papier over de vis heen dicht en draai de zijkanten als een toffee vast.
  • 4 Leg de pakketjes in een ovenschaal en stoom in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar. Serveer de pakketjes op een bord en vouw of scheur het papier open.

wijnadvies

Que Mas Rosé uit Chili vormt een goede combi met dit recept.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 175 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 1 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté