4 personen
eenvoudig
15 min.
voorgerecht

Zalmpotjes

ingrediënten


15 min
4 personen
1 citroen

dit product is niet beschikbaar

1 stokbrood

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels bieslook

dit product is niet beschikbaar

400 gram zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

150 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 (ramequin)bakjes

4 eenpersoons soufflébakjes

  • 1 Verhit de boter met een snuf nootmuskaat en bak hierin de zalm let 6-10 minuten op een lage stand, tot de zalm net gaar is. Verdeel de zalm over de schaaltjes en duw een beetje aan.
  • 2 Houd 2 theelepels bieslook apart. Voeg de rest van de bieslook toe aan het bakvet en giet dit over de zalm. Zet circa 1 uur in de koelkast, tot de boter is gestold. Garneer met de overige bieslook.
  • 3 Snijd het stokbrood in sneetjes. Rooster de sneetjes stokbrood. Serveer de zalmpotjes op een bordje met de sneetjes stokbrood erbij en garneer met een partje citroen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 665 kcal
vet 42 gram
verzadigd vet 22 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 28 gram