4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Zalmquiche met dille

Zalmquiche met dille

ingrediënten


25 min
4 personen
1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

75 gram veldsla

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

5 plakjes hartigetaartdeeg
1 handje dille

dit product is niet beschikbaar

1 prei

dit product is niet beschikbaar

200 gram gerookte zalm

dit product is niet beschikbaar

200 gram crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

quichevorm

  • 1 Vet de quichevorm in en verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Meng in een kom de eieren en crème fraîche en breng op smaak met zout en peper. Roer de zalm, prei en dille erdoor.
  • 3 Bekleed de quichevorm met het deeg en druk de plakken goed tegen elkaar.
  • 4 Schenk de vulling in de quiche en bak de quiche in circa 45 minuten goudbruin en gaar in de oven.
  • 5 Maak intussen de salade. Meng het citroensap met de olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
  • 6 Verdeel de veldsla over een schaal, leg de paprika erbij en schenk er wat van de citroendressing over.
  • 7 Serveer de salade met de quiche.

bereidingstip

Als je dressing overhoudt: deze is in een afgesloten potje in de koelkast ongeveer een week houdbaar.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 550 kcal
vet 43 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 26 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté