gemiddeld
25 min.
lunch, klein gerecht, brunch, klein gerecht/hapje, voorgerecht
home recepten Zalmrillettes

Zalmrillettes

ingrediënten


25 min
2 eetlepels bieslook

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

1 klontje boter

dit product is niet beschikbaar

100 gram gerookte zalm

dit product is niet beschikbaar

400 gram zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter visbouillon

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Breng de visbouillon aan de kook. Pocheer hierin tegen de kook aan de zalmfilet circa 5 minuten tot de zalm stevig aanvoelt.
  • 2 Laat de zalm uitlekken en afkoelen. Snijd de gerookte zalm in kleine stukjes. Trek de gepocheerde zalm met 2 vorken uit elkaar.
  • 3 Verhit de boter en fruit hierin de sjalotjes. Giet de witte wijn en de slagroom erbij en laat tot de helft inkoken.
  • 4 Voeg beide zalmsoorten en de gehakte bieslook toe. Zet deze zalmrillettes een nacht in de koelkast. Lekker met geroosterd brood.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram