-
1
Begin met de sjalottencompote. Verhit de olie en boter en fruit hierin de sjalotjes, rode ui en knoflook 2 minuten. Voeg de rest van de ingrediënten toe en stoof zachtjes
15 minuten.
-
2
Dep intussen de visfilets droog met keukenpapier en wrijf ze in met het citroensap, zout en peper.
-
3
Snijd de vis in
8 gelijke stukken. Leg 4 filets naast elkaar in een ovenschaal.
-
4
Meng het broodkruim met de helft van de kaas, de bosui, peterselie en dille. Breng op smaak met zout en peper.
-
5
Verwarm de oven voor op 200ºC.
-
6
Verdeel 3/4 van het kruidenmengsel over de zalmfilets in de schaal. Leg de andere filets erop en verdeel de rest van het kruidenmengsel erover. Bestrooi met de rest van de kaas.
-
7
Giet de visbouillon op de bodem van de schaal. Dek de schaal af met folie en verwarm de zalmsandwiches 12-14 minuten in de oven.
-
8
Serveer met de sjalottencompote. Lekker met aardappelpuree.
wijnadvies
Bij dit recept past Petit Chablis.