4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Zalmsandwich met kaas, kruiden en sjalottencompote

Zalmsandwich met kaas, kruiden en sjalottencompote

ingrediënten


25 min
4 personen
1 eetlepel balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sherry

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels witte wijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bruine suiker

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

250 gram sjalotjes
50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter visbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel dille

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

100 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

2 sneeën oud witbrood

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

4 kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar

4 zalmforelfilets
4 zalmfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

aluminiumfolie

  • 1 Begin met de sjalottencompote. Verhit de olie en boter en fruit hierin de sjalotjes, rode ui en knoflook 2 minuten. Voeg de rest van de ingrediënten toe en stoof zachtjes 15 minuten.
  • 2 Dep intussen de visfilets droog met keukenpapier en wrijf ze in met het citroensap, zout en peper.
  • 3 Snijd de vis in 8 gelijke stukken. Leg 4 filets naast elkaar in een ovenschaal.
  • 4 Meng het broodkruim met de helft van de kaas, de bosui, peterselie en dille. Breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 6 Verdeel 3/4 van het kruidenmengsel over de zalmfilets in de schaal. Leg de andere filets erop en verdeel de rest van het kruidenmengsel erover. Bestrooi met de rest van de kaas.
  • 7 Giet de visbouillon op de bodem van de schaal. Dek de schaal af met folie en verwarm de zalmsandwiches 12-14 minuten in de oven.
  • 8 Serveer met de sjalottencompote. Lekker met aardappelpuree.

wijnadvies

Bij dit recept past Petit Chablis.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 430 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 34 gram