8 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht, nagerecht/gebak

Zebrataart

ingrediënten


30 min
8 personen
6 muntblaadjes

dit product is niet beschikbaar

poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

250 gram bosvruchten

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel sinaasappelrasp

dit product is niet beschikbaar

40 gram cacaopoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel citroenrasp

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

300 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

2 zakjes vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

250 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

springvorm

bakpapier

2 spuitzakken

1 satéprikker

  • 1 Verwarm de oven voor op 170ºC.
  • 2 Meng de olie, suiker, 1 zakje vanillesuiker, melk, eieren en een snufje zout in een beslagkom en klop met een garde of handmixer door elkaar.
  • 3 Giet de helft van dit mengsel in een tweede kom.
  • 4 Zeef boven 1 kom 175 gram zelfrijzend bakmeel en meng er 1/2 theelepel bakpoeder en de citroenrasp door.
  • 5 Zeef boven de andere kom de rest van het zelfrijzend bakmeel en meng er de rest van het bakpoeder, de cacao en sinaasappelrasp door.
  • 6 Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
  • 7 Vul 1 spuitzak met het vanillebeslag en 1 spuitzak met het chocoladebeslag.
  • 8 Knip een puntje van de spuitzakken af.
  • 9 Spuit een beetje vanillebeslag in het midden van de bodem van de springvorm.
  • 10 Spuit in het midden van het lichte vanillebeslag een beetje chocoladebeslag en daarop weer wat vanillebeslag. Het vloeit zo iets uit in ringen, strijk niet uit.
  • 11 Blijf dit herhalen tot de spuitzakken leeg zijn.
  • 12 Bak de taart in het midden van de oven in 40-45 minuten gaar.
  • 13 Steek een satéprikker in het midden van de cake en kijk of de prikker er schoon uitkomt: dan is de taart gaar.
  • 14 Laat de taart buiten de oven 10 minuten staan.
  • 15 Maak de rand van de taart voorzichtig los en laat de taart afkoelen.
  • 16 Klop de crème fraîche los met de overige vanillesuiker.
  • 17 Snijd als de bovenkant van de taart iets bol is deze zonodig bij.
  • 18 Bestrijk de bovenkant met de crème fraîche en verdeel het fruit en muntblaadjes erover.
  • 19 Bestrooi met poedersuiker.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 685 kcal
vet 43 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 64 gram
eiwit 10 gram