4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Zeeuwse vissoep met room en dragon

Zeeuwse vissoep met room en dragon

ingrediënten


30 min
4 personen
150 gram Hollandse garnalen

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

1 liter visbouillon

dit product is niet beschikbaar

300 gram witvisfilets

dit product is niet beschikbaar

2 tomaten

dit product is niet beschikbaar

5 draadjes saffraan

dit product is niet beschikbaar

1 takje verse dragon
1 theelepel gedroogde dragon

dit product is niet beschikbaar

1 wortel

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de boter in een soeppan met dikke bodem en fruit de ui en de wortel met de dragon en de saffraan circa 5 minuten op lage stand tot alles licht verkleurd is.
  • 2 Voeg de tomaten, bloem en visfilet toe en laat een paar minuten zachtjes mee bakken.
  • 3 Roer de bouillon erdoor en breng het geheel aan de kook. Laat de soep circa 10 minuten op lage stand koken en pureer deze dan.
  • 4 Voeg de kookroom toe en breng opnieuw even aan de kook.
  • 5 Warm de laatste minuut de garnalen mee en serveer de soep met een paar gesnipperde blaadjes dragon en wat versgemalen peper.

wijnadvies

Zeeuwse specialiteit, maar schenk niet te zuinig… Want Indomita Sauvignon Blanc is hier heerlijk bij. En niet te vergeten Sea Breeze. De zee is in Zeeland immers vlakbij..


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 230 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 23 gram