4 personen
gemiddeld
15 min.
bijgerecht
home recepten Zelfgemaakte rode currypasta

Zelfgemaakte rode currypasta

ingrediënten


15 min
4 personen
3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sojasaus

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel trassi
1 mespunt zwarte peper

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kurkuma

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel nootmuskaatpoeder

dit product is niet beschikbaar

theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 bosje verse koriander

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels gemberpoeder (djahé)

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels laospoeder

dit product is niet beschikbaar

theelepel chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

theelepel cayennepeper

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel limoenrasp

dit product is niet beschikbaar

1 stengel citroengras
6 rode pepers

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

vijzel

schone jampot

  • 1 Pureer alle ingrediënten behalve de olie in een keukenmachine of gebruik een vijzel.
  • 2 Voeg daarna de olie in een straaltje toe en meng goed.
  • 3 Bewaar de currypasta in een brandschoon potje 1-2 weken in de koelkast (circa 100 ml currypasta). Lekker bij vlees, vis, kip of groente.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 90 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 1 gram