4 personen
gemiddeld
20 min.
bijgerecht
recepten Zelfgemaakte sausjes

Zelfgemaakte sausjes

ingrediënten


20 min
4 personen
1 theelepel limoenrasp

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel mosterd
1 eetlepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel srirachasaus
2 eetlepels tomatenketchup

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels groene kruiden
3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel azijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel mosterd
1 eidooier

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

  • 1 Voeg voor de mayonaise de eidooier, mosterd, azijn en een snufje zout toe aan een hoge maatbeker. Mix dit kort met een staafmixer. Met een garde kan ook, maar dit duurt langer. Druppel er langzaam, terwijl je mixt of klopt, de zonnebloemolie bij. ­
  • 2 Knoflooksaus: maak 1x de hoeveelheid mayonaise en meng de knoflook en verse groene kruiden (peterselie, bieslook, basilicum of munt) erdoor. ­
  • 3 Pittige saus: maak 1x de hoeveelheid mayonaise en meng de tomatenketchup, srirachasaus en sjalotjes erdoor. ­
  • 4 Kerriesaus: maak 1x de hoeveelheid mayonaise en meng de kerriepoeder erdoor. ­
  • 5 Mosterdsaus: maak 1x de hoeveelheid mayonaise en meng de mosterd en naar smaak limoenrasp erdoor.

bereidingstip

Zorg ervoor dat alle ingrediënten voor de mayonaise op kamertemperatuur zijn.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté