4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Zilvervliesrijst-bowl met tonijn en sugarsnaps

Zilvervliesrijst-bowl met tonijn en sugarsnaps

ingrediënten


20 min
4 personen
2 blikjes tonijn op olie

dit product is niet beschikbaar

3 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sesamolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel sambal

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

1 komkommer

dit product is niet beschikbaar

400 gram sugarsnaps

dit product is niet beschikbaar

300 gram zilvervliesrijst

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de rijst. Kook de sugarsnaps circa 4 minuten en spoel af met koud water. Halveer de komkommer, verwijder met een lepeltje de zaadlijsten en snijd in halve maantjes.
  • 2 Meng de mayonaise met de sambal naar smaak, sesamolie en het sap van 1⁄2 limoen. Meng de helft van de saus en de helft van de bosui door de tonijn en breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Schep de rijst in kommen en verdeel de sugarsnaps, komkommer en tonijn erover. Besprenkel met de overige dressing en bosui. Snijd de rest van de limoen in partjes en leg erop.

bereidingstip

Bestrooi het gerecht met sesamzaad.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 585 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 64 gram
eiwit 28 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté