4 personen
gemiddeld
30 min.
bijgerecht
home recepten Zoervleisch (zuurvlees) uit Limburg

Zoervleisch (zuurvlees) uit Limburg

ingrediënten


30 min
4 personen
4 plakken ontbijtkoeken

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram ui
100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram runderlap

dit product is niet beschikbaar

8 kruidnagels

dit product is niet beschikbaar

2 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels rodewijnazijn

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenvaste braadpan

  • 1 Haal het vlees uit de marinade en laat goed uitlekken. Zeef de marinade. Verhit de helft van de boter in een braadpan en roerbak hierin de uienringen circa 10 minuten. Voeg halverwege de baktijd de bruine suiker toe en roer goed door.
  • 2 Schep het uienmengsel uit de pan. Verhit de rest van de boter in de braadpan en braad hierin de stukken vlees snel aan alle kanten aan. Bestrooi met zout en peper.
  • 3 Giet zo veel van de marinade bij het vlees dat het voor driekwart onderstaat. Voeg eventueel tussentijds wat extra water toe. Stoof het vlees afgedekt in 2-2,5 uur gaar op een lage stand.
  • 4 Voeg na 1 uur stooftijd de gebakken ui en laurierblaadjes toe. Roer de verkruimelde ontbijtkoek erdoorheen als het vlees gaar is. Lekker met rodekool en friet.

wijnadvies

Kies bij dit recept voor een merlot van Park Villa voor een prachtige balans tussen zoet en zuur.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 745 kcal
vet 39 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 40 gram
eiwit 56 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté