4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
recepten Zoete aardappel-spruitjesstamppot met rucola en krokante geitenkaas

Zoete aardappel-spruitjesstamppot met rucola en krokante geitenkaas

ingrediënten


30 min
4 personen
40 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

50 gram broodkruim

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

8 plakjes zachte geitenkaas
3 uien

dit product is niet beschikbaar

200 gram spruitjes

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels hazelnoten
250 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar

750 gram zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de zoete aardappels en aardappels gaar en stamp grof. Rooster de hazelnoten in een droge, hete koekenpan en hak grof.
  • 2 Verhit de helft van de olie en bak hierin de spruitjes kort goudbruin. Voeg wat water toe en stoof de spruitjes in 8-10 minuten gaar. Giet af en schep door de aardappelpuree. Verhit wat olie en bak hierin de uien goudbruin. Meng kort door de stamppot.
  • 3 Doop de kleine plakjes geitenkaas eerst in de bloem, dan in het ei en haal daarna door het broodkruim. Zorg dat de hele geitenkaas goed bedekt is.
  • 4 Verhit de overige olie en bak hierin de plakjes geitenkaas aan beide kanten goudbruin. Roer de rucola door de stamppot. Schep op borden en maak af met de geitenkaas. Bestrooi met de hazelnoten.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.. Deze stamppot bevat extra veel foliumzuur, kalium en vitamines A, C en B6.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 870 kcal
vet 50 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 71 gram
eiwit 28 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip