4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Zoete-aardappelsoep + Kaas-uienbrood

Zoete-aardappelsoep + Kaas-uienbrood

ingrediënten


30 min
4 personen
150 gram blauwe kazen

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 pak witbroodmix

dit product is niet beschikbaar

1 bosje bieslook

dit product is niet beschikbaar

200 gram gerookte spekreepjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels grove mosterd

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

600 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

600 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

200 gram preien

dit product is niet beschikbaar

500 gram zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

staafmixer

  • 1 Begin met het brood. Bereid het brooddeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking met 3-4 eetlepels olie in plaats van boter en laat circa 30 minuten rijzen.
  • 2 Vouw het deeg terug en kneed nogmaals door. Druk het uit op de bakplaat en duw met de vingers plat en hobbelig.
  • 3 Meng de uienringen met 1-2 eetlepels olie, de rozemarijn en wat (grof) zout. Spreid de uien uit over het deeg en laat afgedekt nog circa 30 minuten rijzen.
  • 4 Verwarm de oven voor op 200°C. Bak het brood laag in de oven in circa 20 minuten gaar. Verdeel de kaas erover en laat nog een paar minuten in de oven staan tot de kaas een beetje is gesmolten. Laat het brood buiten de oven afkoelen tot lauwwarm.
  • 5 Verhit voor de soep de olie en fruit hierin de ui circa 5 minuten.
  • 6 Snijd alleen het witte gedeelte van de prei fijn en was grondig. Voeg de zoete aardappel en prei toe aan het uimengsel en roerbak heel even mee.
  • 7 Giet de bouillon en kookroom erbij en breng de soep aan de kook. Kook circa 10 minuten door tot de aardappel zacht is.
  • 8 Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met de mosterd.
  • 9 Bak de spekreepjes uit in een droge koekenpan en roer ze samen met de bieslook vlak voor het serveren door de soep.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1085 kcal
vet 52 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 113 gram
eiwit 36 gram