4 personen
gemiddeld
10 min.
hoofdgerecht
home recepten Zoete-aardappelsoep met biet en makreel

Zoete-aardappelsoep met biet en makreel

ingrediënten


10 min
4 personen
100 gram gerookte makreelfilets

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

bosje dille

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

2 gekookte bieten

dit product is niet beschikbaar

1 liter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

4 zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

blender

  • 1 Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 5 minuten op een lage stand. Voeg de zoete aardappel toe en roerbak 1 minuut mee. Giet de bouillon erbij en laat de soep circa 15 minuten zachtjes koken.
  • 2 Pureer de soep met de staafmixer of in de blender en breng op smaak met zout en peper. Giet terug in de pan en voeg de biet toe. Verwarm de soep nog 1 minuut en voeg dan de citroenrasp en -sap toe.
  • 3 Schep in koppen of kommen en serveer met de dille, een lepel yoghurt en de makreel. Bedruppel met olijfolie en maal peper erover.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 295 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 9 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté