2 personen
hoofdgerecht
recepten zoete aardappelstamp met appel en zuurkool

zoete aardappelstamp met appel en zuurkool

ingrediënten


2 personen
1 teentje knoflook
1 theelepel gedroogde rozemarijn
1 ui (in halve ringen)
2 eetlepels boter
1 eetlepel balsamicoazijn
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel gedroogde italiaanse kruiden
250 gram zuurkool naturel (panklaar)
1 geschilde appel in stukjes
150 gram kruimige aardappels
250 gram zoete aardappels
2 schouderkarbonades

  • 1 Meng de Italiaanse kruiden met de olijfolie, balsamico, zout en peper. Bestrijk hiermee de karbonades aan beide kanten.
  • 2 Kook de zoete en kruimige aardappels in ruim water met wat zout gaar. Giet af en laat uitstomen.
  • 3 Verhit intussen 1 eetlepel boter in een hapjespan en fruit de ui met de rozemarijn in circa 4 minuten zacht. Voeg de knoflook en appelstukjes toe en roerbak 1 minuut. Schep de zuurkool hierop en warm met het deksel op de pan nog circa 10 minuten door.
  • 4 Verhit intussen een grillpan en gril de karbonades aan beide kanten in 5-7 minuten bruin en gaar.
  • 5 Stamp de aardappels met 1 eetlepel boter fijn. Breng de zuurkool op smaak met peper. Leg de karbonades op de aardappelstamp en serveer met de zuurkool.