eenvoudig
15 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Zoete bessen-mueslirolls

Zoete bessen-mueslirolls

ingrediënten


15 min
3 eetlepels muesli

dit product is niet beschikbaar

75 gram blauwe bessen

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels kaneel
75 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels vloeibare honing

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter volle melk

dit product is niet beschikbaar

125 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar

1 pak witbroodmix

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

mixer met deeghaken

vershoudfolie

deegroller

muffinvorm met 12 holtes

  • 1 Kneed in de keukenmachine of met de mixer in 4 min. een soepel deeg van de broodmix, 25 g roomboter, de melk en 2 el honing.
  • 2 Laat het deeg afgedekt met vershoudfolie op kamertemperatuur 10 min. rijzen.
  • 3 Druk het deeg plat en rol uit tot een lap van 30 x 40 cm. Voeg wat bloem toe als het deeg plakt.
  • 4 Meng voor de vulling de resterende 100 g roomboter, de suiker, kaneel, bessen en muesli. Verdeel de vulling over het deeg. Rol het deeg vanaf de lange kant op en snijd in 12 plakken van 3 cm dik.
  • 5 Leg de plakken in de holtes van de muffinvorm. Bestrijk ze met 1 el honing en laat nogmaals afgedekt met vershoudfolie 30 min. rijzen.
  • 6 Verwarm de oven voor op 200ºC. Bak de broodjes in de voorverwarmde oven in 15 min. lichtbruin en gaar.

bereidingstip

Strooi nog wat chocolate chips over de vulling voordat je het deeg oprolt.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 284 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 7 gram
Terugroepactie | Lay's Wokkels & Bugels