gemiddeld
15 min.
klein gerecht, nagerecht/desserts, nagerecht, nagerecht/gebak, klein gerecht/hapje
home recepten Zoete bladerdeeghapjes met frambozenroomkaas

Zoete bladerdeeghapjes met frambozenroomkaas

ingrediënten


15 min
poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

125 gram frambozen

dit product is niet beschikbaar

100 gram roomkaas

dit product is niet beschikbaar

1 eidooier

dit product is niet beschikbaar

2 plakjes bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

muffinvorm

bakpapier

blindbakvulling

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Snijd de plakjes bladerdeeg in 4 vierkanten (totaal 8). Duw de vierkantjes in een muffinvorm en bestrijk de randjes met losgeklopt eigeel.
  • 3 Snijd vierkantjes van bakpapier, leg deze in de muffinbakjes en vul met gedroogde bonen of rijst om blind te bakken. Bak de bladerdeegbakjes in de oven in circa 15 minuten goudbruin. Verwijder het bakpapier met de blindbakvulling, laat de bakjes afkoelen en neem ze uit de vorm.
  • 4 Meng in een keukenmachine de roomkaas met de frambozen (houd er 8 apart om te garneren) en vanillesuiker. Voeg eventueel wat extra poedersuiker toe naar smaak.
  • 5 Schep wat van de frambozenroomkaas in de bladerdeegbakjes, druk er 1 framboos bovenop en bestrooi met poedersuiker.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté