4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch
home recepten Zoete honingomelet met geitenkaas

Zoete honingomelet met geitenkaas

ingrediënten


20 min
4 personen
20 gram amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

150 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

100 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

100 gram crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels vloeibare honing

dit product is niet beschikbaar

6 eieren

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Klop de eidooiers romig en glad met een snufje zout, de honing en crème fraîche.
  • 2 Klop de eiwitten stijf met een snuf zout en schep ze rustig door het dooiermengsel.
  • 3 Verhit de boter in een grote koekenpan met antiaanbaklaag. Giet het eimengsel erin en laat met een deksel op de pan in circa 5 minuten garen op de laagste stand.
  • 4 Keer de omelet om met behulp van het deksel of een groot bord en bak ook de andere kant nog een paar minuten zachtjes.
  • 5 Verdeel de geitenkaas en amandelen over de omelet en vouw deze eventueel dubbel.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 385 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 18 gram