eenvoudig
10 min.
tussendoortje, klein gerecht/snack, klein gerecht
recepten Zoete radijs-chips

Zoete radijs-chips

ingrediënten


10 min
theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 bosjes radijsjes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

mandoline

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 170ºC. Maak de radijsjes schoon en blancheer ze 1 minuut in kokend water met zout. Giet ze af en spoel koud water erover.
  • 2 Schaaf de radijsjes met een mandoline of snijd ze in zeer dunne plakjes. Meng de olijfolie met de honing, kaneelpoeder en een snuf peper.
  • 3 Schep dit mengsel door de radijsjes en verdeel ze over de bakplaat. Bak de radijsjes circa 15 minuten in het midden van de oven.
  • 4 Schep ze om, verlaag de oventemperatuur naar 100ºC en bak de radijsjes nog 15-17 minuten in de oven.
  • 5 Als de radijsjes een beetje gekrompen en knapperig zijn geworden dan zijn de chips klaar. Lekker met een dip van Griekse yoghurt met honing.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 375 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 44 gram
eiwit 3 gram