- 1 Kook de sperziebonen in 6-8 min. beetgaar. Voeg de laatste 2 min. de bevroren tuinbonen toe en kook ze mee.
- 2 Giet de bonen af en spoel ze in een zeef onder stromend water koud. Laat goed uitlekken.
- 3 Scheur het broodje in kleine stukjes. Pers de knoflook boven 1 el olijfolie. Meng er de oregano en het brood door. Rooster het brood in een droge koekenpan goudgeel en krokant. Bestrooi met zout naar smaak.
- 4 Klop een vinaigrette van de wijnazijn, mosterd en de laatste 3 el olijfolie. Meng er de bonen door en breng op smaak met zout en peper.
- 5 Schep de bonensalade op een schaal. Bestrooi met de croutons.
bereidingstip
Maak extra croutons en bewaar ze in een luchtdichte trommel. Ook lekker voor een blad- of pastasalade en in soep.