4 personen
eenvoudig
20 min.
bijgerecht
home recepten Zomerbonensalade met ciabattacroutons

Zomerbonensalade met ciabattacroutons

ingrediënten


20 min
4 personen
200 gram kidneybonen

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel rodewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

theelepel gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ciabattabroodje

dit product is niet beschikbaar

150 gram diepvriestuinbonen

dit product is niet beschikbaar

400 gram sperziebonen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de sperziebonen in 6-8 min. beetgaar. Voeg de laatste 2 min. de bevroren tuinbonen toe en kook ze mee.
  • 2 Giet de bonen af en spoel ze in een zeef onder stromend water koud. Laat goed uitlekken.
  • 3 Scheur het broodje in kleine stukjes. Pers de knoflook boven 1 el olijfolie. Meng er de oregano en het brood door. Rooster het brood in een droge koekenpan goudgeel en krokant. Bestrooi met zout naar smaak.
  • 4 Klop een vinaigrette van de wijnazijn, mosterd en de laatste 3 el olijfolie. Meng er de bonen door en breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Schep de bonensalade op een schaal. Bestrooi met de croutons.

bereidingstip

Maak extra croutons en bewaar ze in een luchtdichte trommel. Ook lekker voor een blad- of pastasalade en in soep.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 239 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 22 gram
eiwit 9 gram