4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht
recepten Zomercoupe met chocolade­room en amandel

Zomercoupe met chocolade­room en amandel

ingredi├źnten


20 min
4 personen
50 gram geschaafde amandelen
125 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

200 gram witte chocolade

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel honing

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

250 gram frambozen

dit product is niet beschikbaar

250 gram aardbeien

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 coupes

4 kleine schaaltjes

  • 1 Maak de vruchten schoon en maal er een vleugje peper overheen.
  • 2 Schep er voorzichtig sinaasappelsap, gemengd met honing, door.
  • 3 Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron. Roer af en toe.
  • 4 Klop de slagroom bijna stijf en spatel deze door de iets afgekoelde gesmolten chocolade.
  • 5 Rooster de amandelen in een droge hete koekenpan goudbruin.
  • 6 Verdeel de vruchten over de coupes en schep de chocoladeroom erop. Strooi de amandelen erover.

wijnadvies

Fris finishen verlangt Yellow Tail Moscato of Neirano Asti Spumante. Maar wie de nadruk wat meer op de chocoladeroom en amandel wil leggen, moet zeker de cream sherry van San Lucar of Gonzalez Tablar overwegen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 520 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 8 gram
recalls Lay's Oven baked naturel, Pindasaus, Bio pasta tomaat mozzarella 200 g, Heineken 0.0 fl 6x250 ml, 0.0 fl 12x250 ml, pils mono fl 12x250 ml en pils mono fl 6x250 ml, Texels Skuumkoppe 75cl, Vismarine roze garnalen, kinder surprise chocolade ei, Verstegen Citroengras, SPAR maaltijdsalade gegrilde kip, Verstegen, Davitamon, M&M, bekijk hier