4 personen
gemiddeld
10 min.
nagerecht/desserts, nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Zomerfruit-plaattaart met bosvruchtenijs

Zomerfruit-plaattaart met bosvruchtenijs

ingrediënten


10 min
4 personen
munt
1 bakje yoghurtijs met bosvruchten
100 gram blauwe bessen

dit product is niet beschikbaar

100 gram bramen

dit product is niet beschikbaar

200 gram aardbeien

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel vanille-essence

dit product is niet beschikbaar

200 gram roomkaas

dit product is niet beschikbaar

1 blik croissantdeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 185ºC. Rol het deeg als een lap uit op de bakplaat en druk de geperforeerde lijntjes iets dicht. Meng de roomkaas met de vanille-aroma, poedersuiker en citroenrasp.
  • 2 Bestrijk het deeg met de roomkaas tot circa 2 cm van de rand. Verdeel al het fruit erover. Bak de plaattaart in de oven in 15-20 minuten goudbruin. Snijd in stukken en serveer met een bol ijs.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 520 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 50 gram
eiwit 13 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté