4 personen
eenvoudig
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Zomergroentegratin met gepofte aardappel

Zomergroentegratin met gepofte aardappel

ingrediënten


35 min
4 personen
150 gram mozzarella

dit product is niet beschikbaar

100 gram hüttenkäse

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse bladselderij
150 mais

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar

200 gram wortels

dit product is niet beschikbaar

100 gram peultjes

dit product is niet beschikbaar

4 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 groene paprika

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Prik de schil van de aardappels in en zet ze in een cirkel in een magnetronschaal. Gaar de aardappels afgedekt 8-10 minuten in de magnetron op 800 Watt.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit 2 eetlepels olijfolie en roerbak hierin de paprikarepen en bosui circa 4 minuten.
  • 3 Kook intussen de peultjes en wortel beetgaar en giet af.
  • 4 Schep met de courgette en mais door het paprikamengsel en bak circa 2 minuten mee. Schakel de warmtebron uit.
  • 5 Schep de bladselderij en hüttenkäse door de groenten en breng op smaak met zout en peper.
  • 6 Schep de groenten in een ovenschaal en verdeel de mozzarella erover. Zet de schaal in de oven tot de kaas gesmolten is.
  • 7 Snijd de aardappels open en bestrooi met zout en peper. Besprenkel met olijfolie en serveer bij de gratin.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 425 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 33 gram
eiwit 16 gram