4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Zomers vispotje met witte wijn en tomaat

Zomers vispotje met witte wijn en tomaat

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels sladressing

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

1 bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 zak kropsla

dit product is niet beschikbaar

1 pot gekookte mossel

dit product is niet beschikbaar

400 gram visfilets

dit product is niet beschikbaar

1 visbouillontablet
400 gram ovenfriet

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

4 tomaten

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat

  • 1 Verwarm de oven voor op 220ºC.
  • 2 Verhit de olie in een hapjespan en fruit hierin de ui circa 5 minuten.
  • 3 Bak de knoflook 1 minuut mee en voeg de tomatenpuree en blokjes tomaat toe.
  • 4 Fruit mee tot de tomaten iets zachter zijn en blus af met de wijn.
  • 5 Laat circa 5 minuten zachtjes koken.
  • 6 Leg intussen de ovenfriet op de bakplaat en bak circa 20 minuten in het midden van de oven.
  • 7 Roer de bouillontablet door de saus en leg de stukken visfilet erin.
  • 8 Laat afgedekt circa 20 minuten garen.
  • 9 Voeg na circa 10 minuten de mosselen toe.
  • 10 Meng intussen de sla met de peterselie, uienringen en dressing.
  • 11 Neem de friet uit de oven en serveer met het vispotje en de salade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 585 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 57 gram
eiwit 37 gram