4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, voorgerecht
recepten Zomersalade met aardbei, asperges en geitenkaas

Zomersalade met aardbei, asperges en geitenkaas

ingrediënten


25 min
4 personen
1 eetlepel balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

verse basilicum
2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

200 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

75 gram fijne bladsla

dit product is niet beschikbaar

250 gram aardbeien

dit product is niet beschikbaar

250 gram groene asperges

  • 1 Snijd het uiteinde van de asperges af en kook de asperges met zout in circa 5 minuten beetgaar. Giet ze af en spoel er koud water over. Laat goed uitlekken.
  • 2 Halveer de grotere aardbeien en bestrooi ze met een beetje peper. Meng de ingrediënten voor de dressing.
  • 3 Snijd de asperges doormidden. Verdeel de sla over 4 borden. Schik hierop de asperges, aardbeien, geitenkaas en bosui. Sprenkel de dressing erover en garneer eventueel met basilicumblaadjes.

bereidingstip

Bestrijk de asperges na het blancheren met olijfolie en rooster ze in een grillpan.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Asperges zijn dol op Pinot Gris van Arthur Metz uit de Elzas. Ook in de Moezel kunt u voor wit van deze druif terecht: Pinot Grigio van Lizard. Chardonnay combineert ook uitstekend. Schenk bij voorkeur Bourgogne, Indomita, Sunny Mountain of Danie de Wet.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 260 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 11 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté