- 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit 1 eetlepel olie en fruit de ui goudbruin.
- 2 Voeg de doperwten met bouillon en melk toe. Breng aan de kook.
- 3 Verwijder de schil van de limoen, snijd het vruchtvlees in kleine stukjes en voeg deze toe aan de bouillon. Kook zachtjes 8 minuten.
- 4 Bestrijk ondertussen het bladerdeeg met eidooier. Snijd ieder bladerdeegplakje in vieren.
- 5 Strooi de salami over 4 bladerdeegplakjes. Leg de andere bladerdeegplakjes op de salami.
- 6 Draai de pakketjes zodat er een soort stengel ontstaat en bestrooi deze met zout en peper.
- 7 Bak ze op de bakplaat in het midden van de oven samen met het stokbrood in ongeveer 15 minuten goudbruin.
- 8 Giet de erwten, als ze klaar zijn, niet af maar pureer ze tot een gladde massa en zeef deze.
- 9 Bewaar het residu in een bakje. Breng de soep op smaak met zout en peper.
- 10 Doe bij het residu een scheut olijfolie en fijngesneden bleekselderij.
- 11 Maak hier met de staafmixer een soort tapenade van en breng deze op smaak met zout en peper.
- 12 Serveer de soep met een klein scheutje room, de salamistengels, de tapenade en het stokbrood.