4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
recepten Zomerse gratin met gehaktballetjes

Zomerse gratin met gehaktballetjes

ingrediënten


25 min
4 personen
100 gram jonge kaas

dit product is niet beschikbaar

2 grote tomaten
1 grote courgette

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

450 gram aardappelschijfjes

dit product is niet beschikbaar

50 gram paneermeel

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gehaktkruiden

dit product is niet beschikbaar

400 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kneed het gehakt met de kruiden en het ei en voeg zo veel paneermeel toe als nodig is om een stevig gehaktmengsel te krijgen.
  • 2 Rol kleine balletjes en laat ze circa een halfuur in de koelkast opstijven.
  • 3 Zet de aardappelschijfjes op met de room, wat zout en peper, de knoflook en de oregano.
  • 4 Verwarm de oven voor op 175°C. Laat de aardappelschijfjes 2 minuten koken en stort ze in een ingevette ovenschaal.
  • 5 Verdeel de courgette- en tomatenplakjes om en om over de aardappel en leg de balletjes hierop. Bestrooi met geraspte kaas en bak in circa 30 minuten bruin en gaar.

wijnadvies

Een echt roségerecht. Kies bijvoorbeeld voor eentje uit het zonnige Franse zuiden: Saint Saturnin, Monastier of Sensas.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 575 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 36 gram
eiwit 33 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté