4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
recepten Zomerse maaltijdsalade met Goudse kaas en noten

Zomerse maaltijdsalade met Goudse kaas en noten

ingrediënten


20 min
4 personen
3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel honing

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

250 gram Melkan Goudse belegen

dit product is niet beschikbaar

1 bosje bieslook

dit product is niet beschikbaar

1 kropsla

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 appels

dit product is niet beschikbaar

20 gram zonnebloempitten

dit product is niet beschikbaar

50 gram hazelnoten

dit product is niet beschikbaar

50 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

grillpan

  • 1 Verwarm de oven voor op 150ºC. Spreid de noten en zonnebloempitten uit over een bakplaat en rooster 10 minuten hoog in de oven. Neem uit de oven en laat afkoelen
  • 2 Snijd intussen de friszure appels in 8 parten en verwijder het klokhuis. Verhit de grillpan en vet licht in met olijfolie. Gril de appelpartjes om en om in een paar minu­ten lichtbruin.
  • 3 Schep in een grote kom de sla om met de bieslook, noten, zaden en gegrilde appel. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en schep de dressing door de salade. Verdeel de salade over 4 grote borden en garneer met de blokjes kaas.

bereidingstip

Lekker met stokbrood met Melkan kruidenboter.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 580 kcal
vet 48 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 20 gram
nieuwe terugroepacties | SPAR palingworst