2 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
recepten Zomerstamppot met gekruide kip

Zomerstamppot met gekruide kip

ingrediënten


25 min
2 personen
50 gram feta

dit product is niet beschikbaar

25 gram zwarte olijven

dit product is niet beschikbaar

75 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

2 kipfilets

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels ras el hanout
2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

300 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar

350 gram zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

grillpan

  • 1 Kook beide soorten aardappels in circa 15 minuten gaar in water met zout. Meng in een kom de olijfolie met de ras el hanout en een snuf zout.
  • 2 Halveer de kipfilets in de lengte. Leg de filets tussen 2 vellen vershoudfolie en sla met een koekenpan iets platter. Bestrijk de kip rondom met het oliemengsel. Verhit de grillpan en gril hierin de kipfilets in circa 5 minuten rondom gaar. Keer halverwege.
  • 3 Giet de aardappels af en bewaar een kopje van het kookwater. Stamp de aardappels tot een grove puree. Voeg eventueel wat kookwater toe om het geheel smeuïger te maken. Schep de sla, olijven en feta erdoor. Serveer de stamppot met de gegrilde kipfilet.

bereidingstip

Vervang de ras el hanout in deze stamppot door een andere Midden-Oosterse kruidenmix, zoals baharat of za’atar.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 590 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 64 gram
eiwit 34 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip