4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
recepten Zomerstamppot met ijsbergsla en boerenkaas

Zomerstamppot met ijsbergsla en boerenkaas

ingrediënten


20 min
4 personen
50 gram gebakken uitjes
300 gram belegen boerenkaas
1 krop ijsbergsla
1 eetlepel kerriepoeder
1 kilogram kant-en-klare aardappelpuree
1 kilogram aardappelpuree

  • 1 Bereid de aardappelpuree volgens de gebruiksaanwijzing. Meng er 2 geperste teentjes knoflook en 1 eetl. kerriepoeder door.
  • 2 Verdeel de krop ijsbergsla in vieren, verwijder de stronken en snijd de bladeren in smalle reepjes. Schep de slareepjes door de puree en laat het geheel al roerende goed warm worden. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • 3 Neem de pan van de warmtebron en schep de kaasblokjes erdoor. Bestrooi het gerecht met de krokante uitjes.

wijnadvies

Lekker met een Pinot Blanc uit de Elzas, of een droge Riesling van Rijn of Moezel (9-11°C).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 565 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 24 gram
recalls Texels Skuumkoppe 75cl, Vismarine roze garnalen, kinder surprise chocolade ei, Verstegen Citroengras, Mix voor Nasi & Bami Goreng en Mix voor Saté, SPAR maaltijdsalade gegrilde kip, Verstegen, Davitamon, M&M, Chio Mix bekijk hier