4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Zomerstamppot met saucijzen saus

Zomerstamppot met saucijzen saus

ingrediënten


20 min
4 personen
1 bos krulpeterselie

dit product is niet beschikbaar

2 courgettes

dit product is niet beschikbaar

2 groentebouillontabletten

dit product is niet beschikbaar

600 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar

400 gram gepelde tomaten

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 saucijzen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Trek de vellen van de saucijsjes en verkruimel het vlees. Bak het op middelhoge stand samen met de knoflook en de ui lichtbruin.
  • 2 Voeg de tomaten zonder het sap toe en maak ze met een vork wat kleiner.
  • 3 Laat de saus op middelhoge stand circa 5 minuten inkoken. Mocht de saus wat te dik worden, voeg dan wat tomatensap toe.
  • 4 Breng op smaak met zout en peper. Kook ondertussen de aardappelen gaar in ruim water met de bouillontabletten.
  • 5 Giet af en stamp ze fijn met de geraspte courgette en peterselie. Breng verder op smaak met zout en peper. Serveer met de vleessaus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 320 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 33 gram
eiwit 26 gram