eenvoudig
20 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Zoute krakelingen

Zoute krakelingen

ingrediënten


20 min
grof zeezout

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels melk

dit product is niet beschikbaar

1 eidooier

dit product is niet beschikbaar

1 rol flammkuchendeeg

benodigdheden

deegspiraal

  • 1 Verwarm de oven voor op 175ºC. Rol 1 rol flammkuchendeeg (koelvers, 260 g) uit. Snijd het deeg in de lengte in 12 repen. Draai elke reep tot een spiraal.
  • 2 Leg de deegspiraal in de vorm van een wijde ‘U’ voor je neer. Pak beide uiteinden en leg ze kruislings over elkaar om een krakeling te vormen. Druk de uiteinden goed vast aan de onderkant van de U.
  • 3 Maak zo alle krakelingen en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Klop 1 eidooier los met 2 el melk. Bestrijk de krakelingen ermee. Breng op smaak met grof zeezout.
  • 4 Bak de krakelingen in de oven in 10-12 min. lichtbruin en gaar. Laat ze op een rooster afkoelen.

bereidingstip

Bestrooi de krakelingen ook eens met sesamzaad, fijngehakte verse rozemarijn of gedroogde oregano.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 68 kcal
vet 2 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 2 gram