4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Zuid-Afrikaanse bobotie

Zuid-Afrikaanse bobotie

ingrediënten


bestellen
20 min
4 personen
3 eetlepels abrikozenjam

dit product is niet beschikbaar

2 sneeën wit casinobrood

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 3.09
250 milliliter volle melk

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.39
2 eetlepels olijfolie

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 4.49
1 ui

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.25
2 teentjes knoflook

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.45
500 gram rundergehakt

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 5.99
50 gram rozijnen

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 4.49
1 groene appel

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 3.39
theelepel kurkuma

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.45

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 0.95

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.07
2 eieren

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.79

benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Week de sneetjes brood in de melk en houd apart.
  • 2 Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin de ui en knoflook glazig op een lage stand. Voeg het gehakt toe, breng op smaak met peper en bak op middelhoge stand rul.
  • 3 Voeg de abrikozenjam, rozijnen, appel en kurkuma toe en bak nog circa 5 minuten mee. Knijp het brood uit en voeg toe aan het gehakt. Bak tot het brood helemaal is opgelost.
  • 4 Klop de eieren los met de melk. Verdeel het gehaktmengsel over de ovenschaal, schenk het eimengsel erover en bak in de oven in circa 30 minuten goudbruin. Lekker met rijst of aardappels en een salade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 535 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 31 gram