4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Zuid-Afrikaanse bobotie

Zuid-Afrikaanse bobotie

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eieren

dit product is niet beschikbaar

theelepel kurkuma

dit product is niet beschikbaar

1 groene appel

dit product is niet beschikbaar

50 gram rozijnen

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels abrikozenjam

dit product is niet beschikbaar

500 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter volle melk

dit product is niet beschikbaar

2 sneeën wit casinobrood

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Week de sneetjes brood in de melk en houd apart.
  • 2 Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin de ui en knoflook glazig op een lage stand. Voeg het gehakt toe, breng op smaak met peper en bak op middelhoge stand rul.
  • 3 Voeg de abrikozenjam, rozijnen, appel en kurkuma toe en bak nog circa 5 minuten mee. Knijp het brood uit en voeg toe aan het gehakt. Bak tot het brood helemaal is opgelost.
  • 4 Klop de eieren los met de melk. Verdeel het gehaktmengsel over de ovenschaal, schenk het eimengsel erover en bak in de oven in circa 30 minuten goudbruin. Lekker met rijst of aardappels en een salade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 535 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 31 gram