4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Zuppa di pollo (romige Italiaanse kippensoep)

Zuppa di pollo (romige Italiaanse kippensoep)

ingrediënten


25 min
4 personen
1 citroen

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter kookzuivel
4 stengels bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

2 preien

dit product is niet beschikbaar

300 gram winterpenen

dit product is niet beschikbaar

1 liter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

150 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

400 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Doe 400 g kip, de rijst en bouillon in een soeppan en breng aan de kook. Laat 20 min. garen op een lage stand. Roer regelmatig.
  • 2 Snijd intussen de winterpeen in halve plakken van 1 cm. dik. Snijd de prei in ringen. Snijd de bleekselderij in boogjes. Voeg de groenten na 5 min. toe.
  • 3 Neem de kip na 15 min. uit de pan en trek met 2 vorken in stukjes. Voeg de kipstukjes en kookzuivel toe en verwarm de laatste 3 min. mee.
  • 4 Rasp intussen de gele schil van de citroen en snijd de vrucht in partjes. Voeg de citroenrasp toe aan de soep en breng op smaak met peper. Serveer de soep in kommen met een partje citroen.

bereidingstip

Lekker met basilicum.. Door iets groter in te kopen, heb je meer voor minder. Snijd de andere helft van de kipfilet in stukjes, vries in porties in en gebruik deze later voor een ander gerecht, zoals taco’s of in een curry. <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/vlees/kip/">Bekijk hier alle kiprecepten.</a>


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 509 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 48 gram
eiwit 37 gram