4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Zuppa inglese met frambozen

Zuppa inglese met frambozen

ingrediënten


20 min
4 personen
100 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

75 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

5 eidooiers

dit product is niet beschikbaar

1 vanillestokje

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

150 gram diepvriesframbozen

dit product is niet beschikbaar

150 gram verse frambozen

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter rum
200 gram roombotercakes

benodigdheden

4 hoge glazen

  • 1 Meng de cakeblokjes met de rum en frambozen en verdeel de helft van dit mengsel over de glazen.
  • 2 Breng de melk aan de kook met het vanillestokje en laat 10 minuten trekken op een lage stand.
  • 3 Klop de eidooiers met 50 gram van de suiker en de bloem in een kom tot een gladde romige massa.
  • 4 Verwijder het vanillestokje en giet de warme melk er al kloppend geleidelijk bij. Giet dit weer terug in de pan en laat de vla op de laagste stand al roerend binden.
  • 5 Neem van de warmtebron en laat al roerend afkoelen tot lauwwarm.
  • 6 Giet een laagje vla op de cake en vul aan met nog een laagje cake. Giet de vla tot aan de rand en laat minimaal 1 uur afkoelen in de koelkast.
  • 7 Klop de slagroom stijf met de rest van de suiker en schep een mooie dot slagroom op elk glas zuppa inglese.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 580 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 51 gram
eiwit 13 gram