4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Zuurkool gestoofd in donker bier

Zuurkool gestoofd in donker bier

ingrediënten


15 min
4 personen
1 rookworst

dit product is niet beschikbaar

200 gram zuurkoolspek

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels blanke rozijnen
1 theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse tijm

dit product is niet beschikbaar

2 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

2 kruidnagels

dit product is niet beschikbaar

500 gram zuurkool

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter bockbier

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter donker bier

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de boter in een kookpan en fruit hierin de ui met de paprika 10 minuten, op een lage stand.
  • 2 Giet het bier erbij en breng het langzaam aan de kook. Doe de zuurkool, kruidnagels, laurierblaadjes en tijm erbij. Schep alles door elkaar, doe de deksel op de pan en stoof op een zeer lage stand 1 uur.
  • 3 Voeg de laatste 25 minuten de rozijnen toe en leg het zuurkoolspek en de worst op de zuurkool.
  • 4 Snijd de worst voor het serveren in stukken en het spek in blokjes of plakjes. Verwijder de kruidnagels en de laurierblaadjes.
  • 5 Lekker met gekookte aardappels of aardappelpuree en appelcompote.

wijnadvies

U kunt hier natuurlijk het zelfde abdij- of trappistenbier schenken, maar ook een fris en kruidig Vlaams bruin bier of een frisse Elzasser riesling of pinot blanc.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 590 kcal
vet 49 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 18 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté