4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Zuurkool met ananas en pikante gehaktballetjes

Zuurkool met ananas en pikante gehaktballetjes

ingrediënten


40 min
4 personen
500 gram zuurkool

dit product is niet beschikbaar

2 plakken verse ananas
1 theelepel sambal

dit product is niet beschikbaar

100 gram zuurkoolspek

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar

paneermeel
1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 kleine ui

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel ketjap

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

20 gram pikante gehaktkruiden
500 gram half-om-half gehakt

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kneed het gehakt met de rest van de ingrediënten goed door en voeg indien nodig wat paneermeel toe. Vorm er met vochtige handen kleine balletjes van en leg ze op een bord. Laat circa 30 minuten opstijven in de koelkast.
  • 2 Verhit 1 eetlepel olie in een grote pan met dikke bodem en fruit hierin de ui circa 5 minuten. Voeg het spek en de sambal toe en bak nog een paar minuten op een lage stand.
  • 3 Leg de ananas in de pan en leg de zuurkool erop. Voeg een scheutje water toe en stoof de zuurkool met het deksel op de pan, op de laagste stand, in circa 20 minuten gaar. Schep de zuurkool een paar keer door om aanbranden te voorkomen.
  • 4 Bak intussen de gehaktballetjes in de rest van de olie in een braadpan (of op een ingevette bakplaat in het midden van de oven op 175ºC) in circa 15 minuten gaar.
  • 5 Serveer de gehaktballetjes met de zuurkool. Lekker met aardappelpuree.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 550 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 32 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate